katoava navigointipalkki

tiistai 1. huhtikuuta 2014

HÄÄKAMPAUS


Toivottavasti mahdollisimman monella morsiamella on jo puku hankittuna, sillä tässä vaiheessa kevättä suuntaamme jo katseet aivan muihin asioihin. Kävin nimittäin kyselemässä kampaamoalan ammattilaiselta, millaisia hääkampauksia ensi kesänä nähdään. Pian mammalomalle jäävä luottokampaajani Kati, otti minut vastaan liikkeessään, Studio Savonissa.






Näin jo itseni hiki hatussa kirjoittamassa teille tiivistä infopläjäystä hääpäivää varten, mutta.. olisihan se pitänyt arvata, että Katilla oli jo tietopaketti valmiina! Ymmärsin nyt, että kampaajan on siis hallittava paljon enemmän, kuin pelkkä kampauksen teko. Jo ensimmäisestä puhelusta alkaen käydään läpi päivän kulku ja suunnitellaan aikataulutus kampaukselle, meikille, syömiselle, juomiselle, pukeutumiselle ja kuljetukselle. Tämän tiiviin infopläjäyksen tekeminen tuntui tässä kohtaa vähän turhalta, joten keskityimme pintaa syvemmälle, kirjaimellisesti.


Oikeat tuotteet

Kokosimme kirjon kaikenkarvaisia apuvälineitä, millä kampauksesta saadaan entistäkin näyttävämpi! Ei siis hätää, jos koet hiuksissasi jonkinlaisia puutteita. Kaikki lähtee kunnolla tehdystä pohjasta ja hyvistä aineista. Tässä Katin lempparit, hääkampauksissa kaikista eniten käytetyimmät tuotteet. Haluan erityisesti esitellä teille pienen, deodorantin näköisen puikon. Samaisella aineella viimeisteltiin ystäväni hääkampaus viime elokuussa ja muistan ihmetelleeni, kuinka loistavasti kaikki hapsottavat haivenet pysyivät aloillaan sileän nutturan pinnassa. Muilla tarvikkeilla, kuten valkeilla ja pidennyksillä saadaan huiksiin lisää tuuheutta, pituutta, muhkeutta ja pieniä ihmeitä!




Texture Wax Stick / label.m

Lisätukkaa ihanissa sävyissä!

Valkit ovat minulle jo entuudestaan tuttuja, mutta tämä alempi kaunokainen, pään kokoinen nutturansisus jaksoi ihmetyttää! Meikäläisen muutamalla haivenella ei tuollaista valkkia peitettä! :D




Koekampaus


Koekampaus on äärettömän tärkeä osa hääpäivään valmistautumista. Sen lisäksi, että kampaaja pääsee jyvälle ajatuksistasi, hän tutustuu hiuslaatuusi. Jokaisen hius käyttäytyy eritavalla ja tarvitsee juuri oikeanlaiset tuotteet. Tässä kohtaa on myös helppo havaita mahdolliset allergiat ja välttyä hääpäivänä katastrofilta. Koekampauksessa kampaaja näkee sinut todennäköisesti ensimmäistä kertaa, joten muista olla avoin ja vastata mahdollisimman tarkasti kaikkiin esitettyihin kysymyksiin. Jos et ole tyytyväinen lopputulokseen, kerro se heti paikanpäällä. Vaikka kampaaja melkoinen taikuri onkin, hän ei osaa lukea ajatuksia! Vinkki: Olisi loistavaa, jos pääsisit sovittamaan morsiuspukuasi koelookin kanssa, silloin on helpompi hahmottaa kokonaisuus.






Trendit


Tulevan kesän kampaukset saavat edelleen vaikutteita eri vuosikymmeniltä.
Erityisesti punaiselta matolta ammennetaan ideoita. Kestosuosikeita on muutamia:

Iso niskanuttura 60-luvun tyyliin pitää edelleen pintansa.
Toispuoleinen lainekampaus 40-luvun glamouriin tyyliin.
Rento ja löyhästi koottu kiharanuttura.

Kati peräänkuuluttaa rohkeutta, vaikkei hääkampauksessa olekaan tarkoitus revitellä. Pieni mukavuusalueelta irroittelu tuo eroa arkilookiin. Hyvänä esimerkkinä toimikoon otsatukka, minkä paikkaa kannattaa kokeilla rohkeasti!


Less is more!

Tämä vinkki jäi erityisen hyvin mieleeni! Liekö johtuu erittäin selkeästä esimerkistä!!! :D
MALTTIA, vaikka tekisinkin mieli koristautua kaikkeen mahdolliseen. Monesti yksityiskohdat pääsevät paremmin oikeuksiinsa yksittäin, vain mitä olette mieltä?


Ensin vähän huulipunaa..

.. ja sitten poseerataan.. eihän mennyt överiksi, eihän?


Kiitos Katille ihanasta rupatteluhetkestä Studiolla ja ihanaa mammalomaa!!! <3


2 kommenttia:

  1. Ihana postaus! Tuo valkki on kyllä ihan hullun työläs peitettävä, mulla on ihan kohtuullisen paksut hiukset ja silti se näkyy omaan makuun liikaa alta! Tuon lisätukan kun tökkää päähän, niin luulisi jo riittävän :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Paula!
      Tosi hyvä vaihtoehto valkille on ostaa vanhan ajan hiusverkko ja täyttää se "takutetulla" eli tupeeratulla oman hiuksen värisellä lisäkehiuksella (voi olla myös keinokuitua - ns.kuituhiusta) ja pyöräyttää solmuun :)
      Tällaisia teemme kampaamolla silloin, kun on vaara, että valkki "vilkkuu" kaikista tupeerauksista huolimatta ;)

      Poista